کلاسهای سوادآموزی برای کودکان کار و دختران محروم از تحصیل توسط دو خواهر افغان در کابل پایتخت افغانستان برگزار میشود.
به گزارش فرارو، معلمان زن فداکار در افغانستان به کودکان کار به ویژه دختران دورههای متوسطه و دبیرستان را که در حاکمیت طالبان هنوز به مدرسه بروند اجازه نمیدهند، آموزش میدهند.
سودابه نژند و آزیتا نژند دو خواهر معلم داوطلب از جمله افغانهایی هستند که برای ادامه آموزش قشر فقیر، کارگر و محرومیت از تحصیل کلاسهای سوادآموزی برگزار میکنند.
این دو خواهر با ایجاد کلاسهای مختلف برای ۲۵۰ دانشآموز هر روز به مدت ۵ ساعت آموزش میدهند. دورههای آموزشی خیاطی و قالیبافی نیز به کسانی که مایل به کسب شغل میپردازند، در این مدرسه برگزار میشوند.
سودابه نژند در این رابطه گفت: دانشآموزان که بیشتر از قشر فقیر جامعه هستند، در این مدرسه به آموزش دروس مختلف از عبارات تاریخ، ریاضی، شیمی، فیزیک و زبانهای فارسی و انگلیسی میپردازند. پس از روی کار آمدن طالبان و ایجاد ساختار برای آموزش دختران در مقطع متوسطه و دبیرستان، زنان بازمانده از تحصیل نیز در این مدرسه به تحصیل ادامه میدهند.
وی افزود: مدرسه اکثر دخترانی که به آنها مراجعه کردهاند افسرده و نامید از آینده خود بودند. به لطف این مدرسه به آنها انگیزه دادیم. به آنها گفتیم که نامید نباشند. اکنون این دختران برای بازگشایی مدارس دولتی لحظه ای میکنند.
سودابه با انتقاد از سیاست دولت موقت در بخش آموزش، از جامعه جهانی خواست تا زمانی که مشکلات زنان و حقوق بشر حل شود، طالبان را به رسمیت ناشناس.
بهاره بری، دانش آموز ۱۳ ساله با بیان اینکه تعداد زیادی از کودکان در سراسر کشور از تحصیل هستند، از حضور در این مدرسه محروم خوشحالی کرد.
طالبان در اوت ۲۰۲۱ در افغانستان به قدرت رسیدند و مانعی را برای تحصیل دختران ایجاد کردند. تحصیل در دانشگاه برای زنان و دخترانی که در دانشگاه و تا کلاس ششم تحصیلی میکردند، اما به دختران در مقطع متوسطه و دبیرستان هنوز اجازه تحصیل داده نشده است.
دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد در ماه ژانویه امسال طی گزارشی اعلام کرد که ۷.۹ میلیون کودک در سنین واجد شرایط تحصیل در افغانستان در دسترسی به فرصتهای آموزشی با مشکلات زیادی روبرو هستند.