فراروـپاستا از غذاهای ملی کشور ایتالیا که در فرهنگ غذایی این کشور یکی از جایگاه های ویژه است و در انواع و طعم های گوناگون طبخ می شود. میگفت بیش از حدود ۳۰۰ نوع پاستا خشک در ایتالیا تولید میشود. کلمه پاستا از ریشه سیسیلی به معنای «خمیر ورز داده شده با انرژی بسیار» گرفته شده است. زیرا فرآیند تولید پاستا بسیار سخت و زمانبر است. پاستا در میان غذاهای امروزی و مدرن بسیار محبوب است و طرفداران بسیاری در تمام دنیا دارند و میتوانم یکی از منوهای اصلی رستورانهای مدرن را به شماره میرود.
پاستا با سوسیس دودی یک از انواع مختلف طبخ پاستاست که برای تهیه آن از سوسیس دودی استفاده میشود، به همین دلیل عطر و طعم بسیار دلچسبی دارد. این پاستا به جای سس آلفردو با سس ایتالیایی تهیه میشود که ترکیبی از پوره گوجه فرنگی با سیر، روغن زیتون و ادویه است و طعم متفاوتی نسبت به سس آلفردو دارد. در ادامه این مطلب طرز تهیه پاستا با سوسیس دودی همراه با آموزش سس ایتالیایی مخصوص پاستا و فوت و فنهای مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه پاستا با سوسیس دودی
پاستا: ۱ بسته
سوسیس دودی: ۲۵۰ گرم
شیر: ۱ فنجان
سیر: ۳ حبه بزرگ
روغن زیتون: ۳ قاشق غذاخوری
خامه صبحانه: ۲ قاشق غذاخوری
پوره گوجه فرنگی: نصف لیوان
پنیر پارمسان: 150 گرم
نمک، فلفل سیاه و پودر آویشن: به میزان لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
۱ ـ نکات مربوط به پاستا
امروز پاستا در اشکال و انواع مختلف در فروشگاههای مواد غذایی وجود دارد. برای تهیه پاستا در منزل بهتر است از پاستا پنه استفاده کنید؛ زیرا به طور معمول پاستا را با نوع پنه تهیه میکنند. در صورتی که پاستا پنه در دسترس نیست، میتوانید از انواع دیگر پاستا نیز استفاده کنید.
۲ ـ نکات مربوط به پنیر پارمسان
پنیر پارمسان یکی از محبوبترین انواع پنیرهای ایتالیایی است که به صورت رنگآمیزی، پودر شده، تکهای و ورقهای در بازار موجود است. پارمسان نوعی پنیر زرد کم رنگ است که بافت سستی دارد و فرآوری آن زمان بسیار زیادی میبرد. این پنیر از پرورش است و هضم آسانی دارد. پنیر پارمسان برای تهیه انواع پاستا، سس، سالاد و سوپها کاربرد دارد. تفاوتی که پارمسان با پنیر پیتزاهای معمولی دارد، در نوع عمل آنهاست. پنیر پیتزا باید حتما روی غذا پخته و آب؛ اما پنیر پارمسان نیازی به پخت و آب شدن ندارد و شما میتوانید آن را برای غذا خوردن بسازید.
۳ ـ نکات مربوط به روغن زیتون
روغن زیتون به دلیل ارزش بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیار از افراد از جایگاه ویژهای است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاست میشود؛ کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، خاصیت میپرسند که چطور روغن زیتون را تشخیص بدهیم. تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار سادهای نیست. با این حال بررسی ها برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه کردند:
۱- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببوید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است. بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
۲- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر یک لیوان روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در برخی موارد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه می شود. ضمن اینکه با خوردن این روغن در دهان خود فرد احساس نمیکند. با خوردن روغن زیتون در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش داشت.
۳- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. رنگ روغن زیتون مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست. زیرا بهراحتی میتوانم در آن تقلب کرد.
طرز تهیه پاستا با سوسیس دودی و سس ایتالیایی
۱ ـ برای شروع کار یک قابلمه را تا نیمه آب پر کنید و آن را روی حرارت اجاق گاز بگذراید تا آب جوش بیاید. سپس پاستا را همراه با کمی نمک داخل قابلمه آب جوش بریزید و اجازه بدهید تا پاستا بپزد. ده دقیقه بعد وقتی پاستا کاملا پخته شد، آن را آبکشی کنید.
۲ ـ سیر را رنده کنید و همراه با روغن زیتون داخل یک ماهی تابه بریزید. ماهی تابه را روی اجاق گاز و سیر را با حرارت کم سی تفت بدهید؛ سپس پوره گوجه فرنگی، شیر و خامه را به ماهی تابه اضافه کنید و فوراً همه مواد را با هم مخلوط کنید. در آخر نمک، فلفل سیاه، پودر آویشن و نیمی از پنیر پارمسان را به سس اضافه کنید وحرارت را کم کنید تا سس به آن برسد. سپس اجاق گاز را خاموش کنید.
۳ ـ سوسیهای دودی را به صورت حلقههای خرد کنید و داخل یک ماهی تابه دیگر با روغن کم سرخ کنید. سپس سس ایتالیایی آماده و غلیظ را همراه با پاستای آبکش شده به سوسیس سرخ شده اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد را با هم مخلوط کنید. درب ماهی تابه را ببندید و حدود ده دقیقه زمان بدهید تا مزه ها را به هم بروند؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید. پاستا را داخل ظرف سرو بکشید و روی آن را با بقیه پنیر پارمسان بپوشانید و کمی پودر آویشن بپاشید. حالا پاستای خوشمزه و متفاوت شما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهمی که برای تهیه هر نوع پاستا در منزل باید رعایت کنید
۱- هنگام جوشاندن پاستا پنه توجه داشت که نباید آن را بیش از حد بجوشانید. بافت پاستا باید زیر دندان حس شود و بیش از حد له نباشد.
۲ ـ بعد از آبکش کردن پاستا هرگز پاستا را به سبک ماکارانی با آب نشویید.
۳ ـ سس پاستا نباید بیش از حد غلیظ یا بیش از حد شل باشد. اگر پس از تهیه سس احساس کردید که سس شما بیش از حد سفت و غلیظ شده است، کمی شیر به آن اضافه کنید.
۴ ـ هنگام تهیه سس پاستا نباید سیر را بیش از چند تفت بدهید. اگر سیر بیش از حد سرخ شود، عطر و بوی خود را از دست می دهد و طعم آن در پاستا احساس نمی شود.