طرز تهیه خورش قارچ، یک خورش گیاهی خوشمزه

فراروـ خورش ها از غذاهای اصیل و پایه ثابت سفره های غذاهای ایرانی هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. در شهرهای مختلف ایران خورش‌ها به سبک‌ها و روش‌های گوناگون طبخ می‌شوند. خورش‌ها معمولاً با مرغ و یا گوشت تهیه می‌شوند و از همین جهت دارای میزان بالایی از تولید هستند.

به گزارش فرارو، خورش قارچ یکی از انواع خورشت‌های گیاهی است که به جای گوشت و مرغ برای تهیه آن از مصرف قارچ می‌شود که دارای مقدار کافی برای آن باشد. این خورش خوشمزه یک غذای مناسب و مقوی برای گیاه خواران است که منع مصرف گوشت دارند و می‌توانند با خیالی آسوده مصرف کنند. در ادامه این مطلب طرز تهیه خورش قارچ همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه خورش قارچ

قارچ ۲۰۰ گرم
جعفری: ۵۰۰ گرم
نعناع:۲۵۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
سیر: ۲ حبه
زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
آبغوره با آب نارنج: نصف فنجان
نمک، فلفل، ادویه کاری و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
آب جوش: ۳ لیوان

نکات مربوط به مواد اولیه

قارچ

نکات مربوط به قارچ

قارچ طبعی دارد و سرشار از مواد غذایی گرم، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان، آمینو اسید و… است. همچنین در پیش‌گیری از سرطان سینه و پروستات است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. هنگام خرید قارچ به این نکته توجه داشته باشید که قارچ تازه حتماً نباید سفید و شفاف باشد. یکی از تشخیص‌های قارچ سالم این است که قارچ باید تا حدودی سنگین باشد. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، سالم نیست. کلاهک قارچ سالم نباید شکاف داشته باشد؛ همچنین بهتر است قارچ‌هایی را که روی پوست آن‌ها لکه قهوه‌ای دارند، بخرند و اگر هم خریدید، حتماً به صورت پخته آن را مصرف کنید. برای تهیه خورش قارچ بهتر است از قارچهای ریز استفاده کنید.

نکات مربوط به پیاز

پیاز

اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیازها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد اصلی مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را خورد و یا در سالادها و دیپ‌ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتر دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توانم از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کنم. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم مناسب هستند. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند. بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمیگیرند.

نکات مربوط به زعفران

زعفران

همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید. چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتر استفاده کنید. بنابراین چگونه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ را به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری بدهد.

زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره داخل زعفران باقی مانده را فریزر قرار دهید. حواستان زعفرانی باشد که می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.

طرز تهیه خورش قارچ

خورش قارچ

۱ ـ برای شروع کار نعناع و جعفری را بعد از اینکه خوب شستید، به صورت خورشیدی خرد کنید. سبزی‌های خرد شده را داخل یک ماهی تابه بریزید و روی گاز و حرارت را کم کنید تا سبزی کشیده شود. سپس کمی روغن را به آن اضافه کنید و سبزی را به اندازه هایی که دوست دارید، سرخ کنید.

۲ ـ پیازها را خرد کنید و داخل قابلمه بریزید. کمی روغن را اضافه کنید تا پیازها نرم و طلایی شوند. سپس سیر رنده شده را اضافه کنید و کمی فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری بریزید.

۳ ـ سبزی‌های سرخ شده را به قابلمه خورش اضافه کنید و حدود پنج دقیقه با سیر و پیاز تفت بدهید و کمی نمک داخل آن بریزید.

۴ ـ در مرحله بعد از آب جوش را داخل قابلمه بریزید و درب قابلمه را گذاشت. حرارت اجاق گاز را کم کنید تا خورش جا بیفتد و سبزی بپزد. حدودا 45 دقیقه زمان لازم است.

۵ ـ در این فاصله قارچ‌ها را با کمی روغن یک ماهی تابه تفت بدهید. سپس قارچهای تفت داده شده را ۱۵ دقیقه آخر پخت خورش به قابل اضافه کنید. همزمان با قارچ می‌توانید زعفران دم کرده و آبغوره را هم به خورش اضافه کنید. درب قابلمه را بپوشانید و حرارت اجاق را کم کنید تا قارچ داخل خورش جا بیفتد. وقتی خورش به روغن آمد؛ یعنی آماده است که داخل ظرف سرو بکشید و همراه با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.


تمامی اخبار به صورت تصادفی و رندومایز شده پس از بازنویسی رباتیک در این سایت منتشر شده و هیچ مسئولتی در قبال صحت آنها نداریم